Het lijden van een teamleider


Gerard Bruins

Al eens teamleider geweest? Dan weet je hoe frustrerend het is als je ondanks alle moeite die je hebt gedaan toch niet met een basisteam kunt aantreden. Daar komt nog eens bij dat je drie piepjonge spelers moet opstellen, dat je een reis moet maken van twee keer bijna 2 uur en dat je niet of nauwelijks aanspraak hebt in de auto. Dat was dus de situatie van het jeugdteam HDC/Vechtstreek/DDD afgelopen zaterdag tegen DUO 2.

Enfin, toch met frisse moed er tegen aan. Het bleek al heel snel dat Twan Diemel en Chantal van Santen geen partij waren tegen Jaap de Vries en Johan Haitink. Als dan ook nog op papier je beste speler, Siebe Kortleven, na 11 zetten in een simpel zetje van Lochtenberg trapt tegen Jan Masselink, dan sta je na ruim een uur spelen al met 8-0 achter. Gelukkig streden de andere vier wel fanatiek door voor de punten. Fienne Martens gaf het goede voorbeeld tegen Alexandra Betting. Met goed aanvalsspel drong ze aan om toe te slaan met een zetje van Weiss. De combinatie was direct genoeg voor de  zege. Sebastiaan Diphoorn vocht als een leeuw tegen Tom Westhof. In een 8 om 8 stand werd hij verrast door een achterloper waardoor hij geen vrij tempo over had. Maar klasse gespeeld Sebastiaan. Ik hoop dat je door de geplande training met Sytze snel veel beter wordt. Josef Zhang speelde heel slim tegen Rodier Evers. Op elk plan van zijn tegenstander had hij een antwoord en uiteindelijk moest zijn tegenstander remise maken. Goed gespeeld Josef. Teamleider Gerard Bruins liet zich niet ontmoedigen door alle ellende. Hij ging voortvarend van start en had op de 20

e

zet de overwinning binnen kunnen slepen tegen Ralf Richters. Zijn oude euvel, zwak in combinaties, speelde hem weer parten. Verderop in de partij stond hij opnieuw heel erg goed. Zijn tegennstander moest zijn vlucht nemen in een dure combinatie met drie schijven achter. De dam kon niet van zijn plaats. Gerard dacht alleen maar hoe kan ik remise maken en dat gebeurde ook toen hij de dam ving ten koste van drie schijven. Wellicht was doorspelen een goed plan geweest.

Al met al is het een seizoen geweest met 7 punten, veel meer dan we gedacht hadden. Maar ook een seizoen waarin de jonge jeugdspelers nog heel veel tekort komen. De jonge meiden Fienne Martens en Lobke Klein hebben grote vorderingen gemaakt en mogen terugzien op een heel goed jaar. Zo doorgaan meiden.


4-3-2024

Terug naar overzicht