Ondanks verlies veel positieve dingen bij jeugdteam


Gerard Bruins

Met 15-1 verliezen en toch positief zijn, hoe kan dat? Afgelopen zaterdag verloor het jeugdteam van HDC/Vechtstreek/DDD met hele forse cijfers van DEZ L:ren, de koploper in de tweede klasse B. We hadden geen enkel moment de illusie  dat er iets te halen was. Zeker niet na de snelle nederlagen van Ferron Timmer tegen Gerrit Roeterdink en van Naomi Buisman tegen Dinant Stegeman. De overige leden van het team prikkelde deze nederlagen nog meer om er iets van de maken. Gerard Bruins, de teamleider, gaf het goede voorbeeld door een gelijkwaardige remise  te halen tegen Hein van Dee. En er waren kansen op een punt en zelfs meer. Laura Ekkelkamp speelde een geweldige wedstrijd tegen Johan Beltman. Zij kwam een schijf voor en dacht met een plakker de partij naar zich toe te trekken. Helaas was het geen plakker maar het weggeven van 3 schijven met een pijnlijke nul. Chantal van Santen moest invallen en bleef Tonnie Schutte lange tijd volgen. In een 6 om 6 won zij een schijf maar gaf ook een doorbraak naar dam toe. Als zij het verder goed gespeeld had, had het nog remise kunnen worden. Helaas de koek was op. Josef Zhang en Tom Knapen speelden een onorthodoxe partij. Knapen kwam wel steeds beter te staan maar Josef had toch in de 47

e

remise kunnen afdwingen. Ook Fienne Martens zat er goed achter tegen Tonny Roeterdink. In een klassiekachtige partij wist Roeterdink met een standaard combinatie toe te slaan. Nick Bolks speelde tegen de zeer sterke Danny Dix. Nick trok zich er niets van aan tegen zon gerenommeerde speler te moeten spelen. Hij trok fanatiek in de aanval en Dix moest oppassen niet in het nadeel te komen. Dit lukte hem voorbeeldig. Bij een 6 om 6 stand trok hij de trukendoos open. Nick verloor een schijf maar met ieder een dam leek de stand eenvoudig remise te worden. Helaas niet zoals hij het deed. Met een kleine finesse besliste Dix de partij.

Over twee weken hebben we onze laatste thuiswedstrijd in de Binder in Gramsbergen tegen een ander combinatieteam, Dios /DVOIJ. Zij staan laatste, we laten onze kans toch niet lopen, kop op!!


Terug naar overzicht