Jeugdteam maatje te klein voor Harderwijk 2

Gerard Bruins

Het combinatie jeugdteam van Hoogeveen, Gramsbergen en Dedemsvaart heeft niet voor een verrassing gezorgd in de Binder te Gramsbergen. De start was erg matig getuige de 8-0 achterstand halverwege de wedstrijd. Debutante Laura Ekkelkamp had in de partij tegen Jan van der Pol last van beginnersangst. Snel kwam ze 2 schijven achter en dit voordeel baatte haar tegenstander vlot uit naar de zege. Niet veel later was Josef Zhang ook de klos. Good-old Wout Foppen speelde het snelle spel van Josef rustig mee. Josef knoopte zich zelf op door zijn korte vleugel helemaal weg te laten spelen. Ferron Timmer speelde zijn beste partij van deze competitie tegen Wouter van den Berg. Hij sleepte er een eindspel uit van 1 dam tegen 3 schijven. De dam was echter zodanig gepositioneerd op de trik-traklijnen dat Ferron er met geen mogelijkheid overheen kon. Fienne Martens werd op bord 1 neergezet in de hoop er een speler te vinden die keurig volgens het boekje speelt. Helaas trof ze Bert Foppen, een speler die zich weinig aantrekt van hoe het zou moeten. Fienne moest een ver opgedrongen schijf plaatsen die Foppen op een gegeven moment opslokte waarna winst niet moeilijk meer was.

Siebe Kortleven deed vervolgens wat terug. Hij overtroefde de sterke Wout Mensink op alle fronten. Het eindspel van 4 tegen 3 leek remise te gaan worden maar de winst die Siebe toverde uit zijn hoge hoed was van hoge kwaliteit. Jesper Ekkelkamp was evenals zijn zusje slecht uit de opening gekomen. Ook hij kwam snel 2 schijven achter. Hij bleef wel doorknokken maar met nog een paar minuten op de klok en nog steeds 2 schijven achter, gaf hij de moed op. Nick Bolks speelde een sterke partij tegen Jakob de Vries. Hij kwam voordelig uit de partij maar wist de weg naar de winst net niet te vinden. Jobke Klein deed geweldig haar best om niet te verliezen van Gerald van Ark. In het middenspel miste zij schijfwinst. In het eindspel leek zij door te breken naar dam maar van Ark verraste haar met diverse ruilen waardoor zij een schijf achter kwam. Ze bleef nog wel even strijden maar zag al ras in dat het onbegonnen werk was. Einduitslag derhalve 3-13.

De volgende wedstrijd is op 3 februari uit naar koploper DEZ Laren. Zij hebben al 3 verliespunten en alle overwinningen zijn aan de magere kant. Als we willen stunten, moeten we alles uit de kan halen. Maar wie weet?

24-1-2024