HDC 2 speelt gelijk tegen Huizum

Gert Bosker


> Lees verder

HDC 3 deelt de punten

Hans van Gijssel


> Lees verder

Jeugdteam knokt zich naar overwinning

Gerard Bruins


> Lees verder

Terug op aarde

Hans van Gijssel


> Lees verder

Dammers HDC Hoogeveen slaan toe in cruciaal duel


> Lees verder

Reserves Heerenveen te sterk voor jeugdteam


Gerard Bruins

Het jeugdteam moest aantreden zonder Nick Bolks (opgeroepen voor het tweede team) en Mart Slim (ziekte). Dit was een mooie gelegenheid voor de jonkies een keer op een hoog niveau mee te doen. Sebastiaan Diphoorn mocht zijn debuut maken. Tegen Aize Plantinga trof hij direkt een sterke opponent. Voortvarend ging hij van start maar al snel kwam hij erachter dat dit niveau toch wel iets meer is als bij de jeugd. Alras kwam er een openingszet uit en even later dacht hij met een achterloper een schijf terug te winnen. Zijn tegenstander had beter gekeken en trakteerde hem op een dam. 

Ook bij Ferron Timmer ging het snel mis. In een rustige opening liep hij tegen Iepie Poepjes achter een schijf en kon daarna snel de schijfjes in het doosje doen. Ook hij kwam er achter dat achterloper zeer gevaarlijk is. Ook bij Josef Zhang ging het vrij snel mis. Hij probeerde zoveel mogelijk schijven op het bord te houden. Jelte Veld wist een schijf te winnen waarna Josef probeerde zo snel mogelijk de schijf te heroveren. Het ging ook deze keer veel te snel waarmee zijn tegenstander wel raad wist. Siebe Kortleven speelde tegen John Folkers. In een van beide kanten razendsnel gespeelde partij wist Siebe ten koste van 2 schijven een doorbraak te forceren. Folkers zette de vangstelling klaar maar Siebe tuinde er niet in. De partij bleef verder in evenwicht met het eerste puntje voor het jeugdteam. Lobke Klein kwam al snel in de partij een schijf voor tegen Bart Jonker. Deze op zijn beurt vlocht een mooie slagzet in de stand waardoor er schijfwinst voor hem overbleef. Her restant van de partij maakte hij koelbloedig af. 

Jesper Ekkelkamp speelde een puike partij tegen de sterke Jan van Buiten. De partij was vrijwel steeds in evenwicht. Toch hadden beiden achteraf gezien kansjes gehad, Jan op de 26e zet (schijfwinst) en Jesper op de 38e en 39e zet. De partij eindigde in remise. Gerard Bruins bond de strijd aan tegen de sterkste Heerenvener, Gaele Stoker. Lange tijd  was de klassieke partij in evenwicht totdat Stoker allerlei combinaties ontdekte. De zet die hij deed om dit voor te bereiden was echter fout. Gerard offerde twee schijven maar brak wel door na dam. Ook Stoker kwam nog op dam maar met een schijf minder en een tweede die op den duur verloren zou gaan. Wijselijk gaf hij op. 

Direkt hierna was ook Fienne Martens uit in de partij tegen Siep Altena. In deze partij wist geen van beiden voordeel te behalen  waarmee de eindstand 11-5 voor Heerenveen werd. De volgende wedstrijd is op zaterdag 20 januari tegen de reserves van Harderwijk. Deze thuiswedstrijd wordt gespeeld in de Binder te Gramsbergen.


Datum: 10-1-2024

Terug naar overzicht