Ruime overwinning voor HDC 3

Hans van Gijssel


> Lees verder

Witte v Moort te sterk voor HDC 2

Gert Bosker


> Lees verder

Geflatteerd verlies jeugdteam

Gerard Bruins


> Lees verder

Damclub Hoogeveen slaat toe in Westerhaar na fabelachtige comeback

Michel Stempher


> Lees verder

Verdienstelijk gelijkspel jeugdteam


Gerard Bruins

De strijd met Hijken 4 werd in twee fases afgewerkt omdat Siebe Kortleven en Fienne Martens hun wedstrijd vooruit speelden i.v.m. het WK. Stiekem hoopten we dat we hier vier punten aan over konden houden. Helaas kreeg Siebe geen enkel voordeel tegen Henk Pruim en Fienne bood na 28 zetten al remise aan tegen Gery van Oosterom. Toen de arbiter hen erop wees dat zij toch minstens 40 zetten moesten spelen, stond Fienne compleet gewonnen. Uit sportiviteit bleef het remisevoorstel intact. 

Op de tweede dag startte het jeugdteam met een mooie overwinning van Nick Bolks op de taaie Fred Dammers. In een moment van onachtzaamheid combineerde Nick naar winst. Daarna ging het even goed mis. Ferron Timmer speelde lange tijd een goede partij tegen Leo Meloni maar een foute opbouwzet, binding schijven 28 en 30, ging het snel bergafwaarts. Vrijwel tegelijkertijd verloor ook Mart Ekkelkamp. Tegen Grietus Aalderink ging het lange tijd gelijk op totdat hij een drie om twee met doorbraak over het hoofd zag. Charell Schuller speelde haar eerste partij in deze competitie. Tegen de kopman Van Hijken, Jacco Keizer, ging het lange tijd gelijk op totdat Jacco er een venijnige Coupe Royal in de stand vlocht. Er zat niets anders op voor Charell dan op te geven. 

Een volgende nederlaag leek er aan te komen maar de youngsters Josef Zhang en Mart Slim dachten er anders over. Josef wist met een paar verrassende wendingen Gerhard Dunning aan de zegekar te binden Waarna alle ogen waren gericht op de partij van Mart tegen Rosanne Steenblik. Mart maakte optimaal gebruik van een paar zwakke opbouwzetten van Rosanne. Met een schitterende combinatie pakte hij de winst en voor het team het gelijke spel. Dit resultaat geeft moed voor de volgende confrontatie tegen het derde team van Witte van Moort op 18 november a.s.


Terug naar overzicht