HDC 3 lijdt pijnlijke nederlaag


Gerard Bruins

De teamleider had vrijdagmorgen het gevoel eindelijk eens compleet aan te kunnen treden. Maar helaas. Het  tweede team kreeg te maken met een afzegging en dus ging onze sterkste speelster naar team 2. Op vrijdagavond ook nog de afzegging van Bart Jan Kortleven door ziekte; gelukkig was vader bereid voor hem in te vallen.

Het werd een dramatische ontmoeting tegen het tweede team van Heerenveen. In no-time was het in feite al gebeurd. Invaller Gert Kortleven liep al in de 18e zet in een standaardcombinatie naar dam tegen Siep Altena. Hij probeerde het nog wel even maar dit was kansloos. Het was toen al 0-2 want Wilmer Oostindjer trapte vroeg in de partij in een simpele prikker tegen Jan van Buiten. Het team leefde even op toen Gerard Bruins schijfwinst behaalde tegen John Folkers.

In de resterende stand zocht hij tevergeefs naar de winst. Dat had ook moeten gebeuren maar hij zag het niet en moest teleurgesteld in remise berusten. Siebe Kortleven haalde tegen Anne Dekker in een slechte positie een wanhoopscombinatie uit. Als hij maar direkt dam had gehaald, weliswaar met damvangst, had hij nog kans op remise. Nu gaf hij nog twee schijven weg voordat hij dam haalde maar dit was kansloos. Charell Schuller was de volgende die verloor. Tegen Rieleke Veldstra ging het lange tijd prima totdat zij volledig onnodig het kerkhofveld bezette. Deze schijf werd afgeruild maar een paar zetten later was het echt mis toen haar centrum omkneld werd en de tegenstander met een paar krachtzetten naar dam ging.

Het werd nog erger toen Mart Slim al vroeg in de partij in een hielslag trapte tegen Iepie Poepjes. In het vervolg van de partij werd het niet beter voor hem. Weliswaar kwam hij nog op dam maar deze was veel te duur. Invaller Henk Lip speelde een sterke partij tegen Marten Zijlstra. Halverwege de partij stond hij vrijwel gewonnen maar hij kon niet de sterkste zetten vinden. Het leek zelfs even kritiek voor hem te worden maar hij vond feilloos de weg naar remise. Als laatste was Nick Bolks weer fanatiek bezig met de strijd. Hij trof het niet met de sterkste tegenstander Peter Achterstraat. Nick speelde met lef, durfde zelfs een schijf tijdelijk te offeren maar vergat nooit zijn goede positie. In een gelijkwaardige 7 om 7 stand kwamen beiden remise overeen en kon het team zijn wonden likken na een desastreuse 13-3 nederlaag. 

Over twee weken volgt de laatste wedstrijd tegen koploper SSS Kampen, slechter kan het toch niet?


12-2-2023

Terug naar overzicht