Nick Bolks en Siebe Kortleven winnaars schooldammen


Gerard Bruins

Traditiegetrouw wordt na het schooldammen nog een persoonlijk schooldamtoernooi gehouden. Dit jaar was de belangstelling erg groot met totaal 45 deelnemers.

In de categorie t/m groep 6 was Siebe Kortleven veruit de sterkste. Hij behaalde probleemloos een 100 % score. Lucas Kreeft bleef hier drie punten op achter door verlies tegen Siebe en de sterk acterende niet clubdammer Guus Broenink. Emmely Kruizinga behaalde het brons met één punt achter Lucas. Zij verloor alleen van de nummers 1 en 2. Van de niet clubdammers deed Aaron Halming het beste met een fraaie vierde plaats, Verena Schildt werd vijfde en Lieke Corba zesde.

In de groepen 7 en 8 liet Nick Bolks iedereen zijn hakken zien. Het lukte alleen Charell Schuller hem in de laatste ronde een puntje af te pakken. Heel verrassend werd Liam Hijwegen tweede met alleen een verliespartij tegen Nick. Charell werd derde. Naast de remise tegen Nick verloor zij alleen van Bart Jan Kortleven. Bart Jan, de kampioen van vorig jaar, werd nu slechts vijfde. Hij verloor van de nummers 1 en 2. Mart Slim eindigde nog boven Bart Jan. Hij verloor van Nick en Charell. Verrassend voor de dag kwam Emma de Leeuw. Zij wurmde zich tussen de clubdammers op een mooie zesde plaats.


Terug naar overzicht