HDC 2 speelt gelijk tegen Huizum

Gert Bosker


> Lees verder

HDC 3 deelt de punten

Hans van Gijssel


> Lees verder

Jeugdteam knokt zich naar overwinning

Gerard Bruins


> Lees verder

Terug op aarde

Hans van Gijssel


> Lees verder

Dammers HDC Hoogeveen slaan toe in cruciaal duel


> Lees verder

Damclub Hoogeveen slaat toe in Westerhaar na fabelachtige comeback


Michel Stempher

Het eerste damteam van HDC Hoogeveen heeft zijn tweede wedstrijd op rij gewonnen in de ereklasse. In het Overijsselse Westerhaar werd de topploeg -dat zijn topspeler Jitse Slump miste in verband met damverplichtingen in het Chinese Lishui- Witte van Moort met 11-9 opzijgezet. Matchwinner Henk Grotenhuis deelde na vijfenhalf uur speeltijd de genadeklap uit.

De eerste klap in het treffen tussen de hoofdmachten uit Westerhaar en Hoogeveen werd uitgedeeld door de thuisploeg. Bert Aalberts ontfutselde Nicole de Vries al snel in de wedstrijd de schijf en maakte dit koelbloedig af.  Ook de tweede stoot werd uitgedeeld door Westerhaar. Jan van Dijk zette Maarten Wichgers in een dodelijke omknelling. Doordat tussendoor ook nog enkele wedstrijden in remise waren geëindigd, was de tussenstand 7-3 voor Witte van Moort.

Dit bleek het startsein voor Hoogeveen om ook wat te gaan doen. Klaas Leijenaar zorgde voor de eerste score namens de Drenten. Vanuit een prachtige omsingeling werd Martijn de Leeuw in een penibele stelling gemanoeuvreerd, welke te veel van het goede bleek voor De Leeuw. Direct daarna zorgde teamcaptain Michel Stempher voor de gelijkmaker. Na een prachtige, onorthodoxe partij waarin Stempher het initiatief greep leek Gerbrand Hessing na een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander voordeel te verkrijgen. Net op dat moment overzag de Westerhaarder een verraderlijk achterommetje, waardoor Stempher de winst naar zich toetrok. (7-7)

In de resterende drie partijen waren er kansen aan twee borden voor Hoogeveen en aan één bord voor Westerhaar. Nadat Maikel Palmans (namens Hoogeveen) en Yuen Wong (namens Witte van Moort) de kansen in winst hadden opgezet, was het aan Henk Grotenhuis bij een 9-9 tussenstand om het eindspel winnend af te ronden. Grotenhuis bleef erg rustig en na ruim vijf uur wierp Salomé uiteindelijk de handdoek. (11-9 Hoogeveen)

Dankzij deze tweede overwinning op rij is doe Damclub Hoogeveen goede zaken voor lijfsbehoud. Over twee weken wacht hekkensluiter Van Stigt Thans 2.


Datum: 19-11-2023