HDC 2 speelt gelijk tegen Huizum

Gert Bosker


> Lees verder

HDC 3 deelt de punten

Hans van Gijssel


> Lees verder

Jeugdteam knokt zich naar overwinning

Gerard Bruins


> Lees verder

Terug op aarde

Hans van Gijssel


> Lees verder

Dammers HDC Hoogeveen slaan toe in cruciaal duel


> Lees verder

HDC 3 wint met de hakken over de sloot


Gerard Bruins

Het jeugdteam heeft afgelopen zaterdag tegen Heerenveen 3 met de kleinst mogelijke overwinning haar vierde overwinning van het seizoen behaald en komt daarmee weer op een 50 % score. We moesten aantreden met twee invallers, in het 2egespeeld, maar gelukkig waren de invallers goed bij de les.

Siebe Kortleven gaf het goede voorbeeld. Tegen Sjouke Zijlstra bleef hij de gehele partij bouwen aan een goed centrum. Met een dreigende aanval op schijf 31 kwam de genadeklap. Zijlstra wilde verdedigen maar Siebe maakte hier slim gebruik van met een damcombinatie. Even later stond het 4-0. Gerard Bruins stond ook de hele partij beter tegen Wim Riddersma. Toen deze schijfverlies wilde voorkomen met een 1 om 2 was hij er als de kippen bij een ijzersterke hekstelling in te nemen. Het werd nog even spannend toen hij in een dure dam trapte maar zijn stelling was zoveel beter dat hij vrij simpel de winst naar zich toe trok. Wilmer Oostindjer was absoluut niet van plan de wedstrijd tegen Eake Roosma te verliezen. In een voorzichtige partij van beide zijden werden de punten  gedeeld. De voorsprong verdween vervolgens als sneeuw voor de zon. Eerst ging Mart Slim ten onder tegen good-old Klaas Mondria. Hij bouwde de partij goed op totdat hij met een leuke combinatie twee schijven won. Hij vergat echter dat Mondria simpel doorliep naar dam en Mart niet. Lange tijd leek het naar remise te lopen totdat Mondria met een fraai offer de partij naar zich toe trok. Gert Kortleven en Rika van Leeuwen, twee invallers, maakten er een boeiende partij van. Het was duidelijk te merken dat geen van beiden wilde verliezen. Na 3 uur fervent strijden werd de remise overeengekomen. Bart Jan Kortleven en Bouke van der Werff gaven elkaar aanvankelijk niets toe tot de 27e zet waarin Bart Jan een afgrijselijke blunder maakte. Met een twee om drie verprutste hij zijn kansen. Met een dure combinatie kwam hij nog op dam met remisekansen maar het geloof in een goed resultaat was verdwenen en de ene op andere zwakke zet kwamen van zijn vingers. Toen werd het erg spannend want in beide resterende partijen was er van alles mogelijk. Charell Schuller kreeg pas laat in de partij grip op de stand tegen Hoogeveense, uitkomend voor Heerenveen, Anna Bakker. Met veel tempowinst en een goede verdediging offerde Charell om door te breken naar dam. Wat Anna ook probeerde, Charell liet niet los en zette HDC weer op voorsprong. Invaller Henk Lip op bord 1 verdedigde zich parmantig tegen de kopman van Heerenveen, Pieter de Vries. De gehele partij gaf hij geen krimp en scoorde hiermee het laatste beslissende punt.

Over twee weken gaan we naar Herenveen om tegen hun tweede te spelen. Als we met de basisopstelling kunnen aantreden, kunnen we hier goede zaken doen. In ieder geval gaan we er voor, ja toch!!!


29-1-2023