Jeugddammer Roland Kreeft Europees kampioen


> Lees verder

HDC 3 lijdt krappe nederlaag tegen een gehavend SSS Kampen


Gerard Bruins

De teamleider was bij de vorige wedstrijd , ondanks de 13-3 nederlaag, bijzonder tevreden over het vertoonde spel maar bovenal met de geestdrift. Deze keer werd de wedstrijd tegen Kampen nipt verloren (7-9) maar het spel was deze keer aanzienlijk minder dan vorige keer. Het verzwakte team van Kampen, de drie beste spelers waren niet aanwezig, nam ook spoedig met 4-0 te leiding. De tegenstander van invaller Gert Kortleven, Henk Kamminga, was duidelijk een paar maatjes te groot. Met een paar lichte combinaties dolf hij het onderspit. Siebe Kortleven speelde tegen het grote talent van Kampen, Yulia Bintsarovska, een heel matige partij. Hij liet zich in een dodelijke kettingstelling nemen waar Yulia wel raad mee wist. Heel geconcentreerd maakte zij het karwei af. Het leek erop dat Mart Slim ook spoedig een nederlaag te incasseren kreeg. In een goede stand verwaarloosde hij de lange vleugel waar tegenstander Halman goed van profiteerde. Deze liep echter te snel door naar dam waarna Mart met een offer net op tijd ook naar dam kon; remise. Elise Schouten trof in Geert van der Molen een bijzonder taaie tegenstander. De partij bleef steeds in evenwicht maar in een dunne stand verraste Elise hem met een drie om drie. Na een offer kon zij doorlopen naar dam. Toen zij een dam maakte, kon haar tegenstander simpel naar dam plakken. Met wat handig manoeuvreren waren er misschien nog kansen geweest. Charell Schuller speelde een prima opening maar deed op de 17

e

zet (47-41???) een hele rare zet waar tegenstander Arie Heikoop optimaal van profiteerde. De tussenstand 2-8 kreeg in de laatste drie partijen een wat draaglijker aanzicht. Eerst won Wilmer Oostindjer van het jonge ventje Aike de Vries (maar oh weh als hij geprofiteerd zou hebben van die ene zwakke zet van Wilmer?) en vervolgens profiteerde Bart Jan Kortleven optimaal van een slordige ruil van Johan Wezenberg. Zou het toch nog een gelijkspel worden? Aan bord 1 deed Sytze Spijker er alles aan om voordeel te krijgen tegen Piet Dijkstra. Deze geroutineerde dammer wist alle aanvallen van Sytze vakkundig naar de prullenmand te dirigeren. Toen Sytze wat teveel wilde, kreeg hij de kous op de kop. Alleen door damblindheid van Dijkstra sleepte hij toch nog een punt uit het vuur.

Over twee weken volgt de zware wedstrijd tegen de koploper Eye-t Webdesign Wapenveld. Het Hoogeveense jeugdteam kan in die wedstrijd laten zien wat ze kunnen.