HDC 2 wint van gehavend Roden/Leek

Gert Bosker

Jeugdteam maakt korte metten met seniorenteam

HDC 3 - HDC 4 Oefenwedstrijd

Omdat zowel HDC 3 als HDC 4 een vrije ronde hadden in de Nationale Competitie hebben ze een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Beide teams komen uit in de 2e klasse KNDB en zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn. Het jeugdteam speelde met 9 jeugdspelers aangevuld met de plaatsvervangend teamleider. De teamleider van het jeugdteam speelde samen met 2 ouders die wekelijks volop aan het trainen zijn in het seniorenteam.

Wilmer Oostindjer opende al vroeg op de middag de score. Met een fraaie damcombinatie verraste hij Hans van Gijssel. Damouder Roelof Krikken trok de stand weer in evenwicht door winst op Mart Slim. Deze vergiste zich eerst door een verkeerde ruil te nemen en even later ging het weer mis. Mogelijk speelde de 15-0 nederlaag van zijn voetbalteam nog in zijn hoofd. Sophie Blenkers zette het jeugdteam weer op voorsprong. Damouder Marjoleine Kruizinga speelde een uitstekende partij tegen haar maar gaf plots Sophie een dam en uit was de partij. Siebe Kortleven en B Brakels waren goed aan elkaar gewaagd en kwamen remise overeen. Aan het topbord ging Sytze Spijker volop mee met good-old Meint de Vries. In een boeiende partij liep Meint achter een schijf. Sytze liet hem echter drie slaan en pakte zelf twee terug plus een dam. Hoewel Meint nog een leuke combinatie uitvoerde, hielp hem dit niets want Sytze maakte de partij kordaat af. Het seniorenteam deed wat terug door de winst van Gerard Bruins op Elise Schouten. Elise had lange tijd het beste van het spel maar toen haar een doorbraak ten koste van twee schijven aangeboden werd, pakte ze deze. Gerard had verder gerekend en zag dat de dam niets uit kon richten en won even later de partij. Het seniorenteam deed wat terug door Marcel Zwiers. Met een fraaie combinatie verraste hij Morris Everts. Hij borg zijn dam weg achter zijn schijven en wat Morris ook probeerde Marcel gaf geen krimp. Gert Kortleven kwam door een twee om drie een schijf achter tegen Elzo de Vries. Hij bleef loeren op kansen en toen Elzo even niet oplette, kreeg hij een winnende combinatie om de oren. In de 7 om 9 stand leek het nog spannend te kunnen worden maar zowel Nick Bolks als Charell Schuller stonden heel goed. Charell sloot een sterke partij winnend af tegen Cor Darwinkel. Zij behaalde schijfwinst en liet dit voordeel niet meer lopen. Ook Nick speelde een ijzersterke partij tegen Ludy Brink. Hij zette Ludy helemaal vast op zijn lange vleugel. Toen hij ook nog een schijf ver liet opdringen in de stand van de tegenpartij was het snel gebeurd. Eindstand 7-13. Met zon jeugdteam kan HDC de toekomst vrolijk tegemoet zien.

Datum: 5 oktober 2020