‘Elke fout is fataal’

Damster Elise Schouten mag naar het Europees kampioenschap


> Lees verder

Voorbereidende bijeenkomst in Papendal


> Lees verder

Voorbereiding EjK dammen

Damtraining voor EjK


> Lees verder

Damsimultaan Titus Brandsma


> Lees verder

Jeugd MTB 2 imponeert opnieuw


Gerard Bruins

De laatste thuiswedstrijd van MTB 2 werd afgelopen zaterdag gespeeld met BDV Borne als tegenstander. Vooraf leek het een lastige wedstrijd te worden temeer omdat kopman en teamleider Gert Bosker zich ziek moest afmelden. Maar geen nood, de jeugdspelers vochten weer als leeuwen met een bekroning van vier blauwe noteringen.

Alexander Slot gaf het goede voorbeeld. Hij nam Roelof Jan de Haan in een kettingstelling. Deze wist niet goed hiermee om te gaan. Alexander wel, met een mooie combinatie zette hij MTB op voorsprong.

Jaap Hugen, invaller voor Gert, was intussen in zwaar weer terecht gekomen tegen Gertjan Kolsté. Na een matige opening liep hij in een geniepig zetje en moest verder knokken met een schijf minder. Toen Gertjan te snel naar dam wilde lopen, werd hij verrast met een lichte tegencombinatie. Na wat offers door de één en door de ander werd er tot remise besloten.

Lisa Scholtens nam Leo Springer in een hekstelling zonder schijven op de lange lijn. Leo wist zich hieruit te bevrijden waarna de remise snel tot stand kwam.

Wouter Sosef trof aan het eerste bord Anton Jurg. Het is de vraag of Wouter zo goed speelde dan wel dat Anton hem zwaar onderschatte, Wouter kwam in ieder geval zeer goed te staan. Met een offer brak ook Anton door, Wouter probeerde het nog even maar moest even later toch genoegen nemen met remise.

Aike Smid creëerde groot voordeel tegen Ton Keijzer maar gaandeweg de partij verwaterde dit waarna Ton een gelijkwaardige remise bereikte.

Renco Oostindjer zetten zijn partij opnieuw heel agressief op tegen Michiel Hagreis. Michiel vertrouwde de stand kennelijk niet en nam een hele dure dam. Renco was er niet van onder de indruk, hij bleef sterke zetten spelen. Toen Michiel probeerde zijn dam actief in het spel te betrekken, verraste Renco hem met een prachtige Coup de Turc.

Meint de Vries kwam ook erg goed te staan tegen Jan Koerselman, tenminste zo leek het. Gaandeweg de partij bleef er niets over van zijn goede stand met een gelijkwaardige remise.

Roland Kreeft speelde een fraaie klassieke partij tegen Matthijs van Hofwegen. Matthijs moest zijn toevlucht zoeken in een dure doorbraak waarna er een 1 om 4 overbleef. De stand leek in remise te verzanden maar Roland had een grote verrassing in petto. Matthijs bleef maar achter schijven aanlopen en Roland liet dit gebeuren. Was het zo dat Roland doorspeelde omdat hij teleurgesteld zou zijn in remise of zag hij meer dan zijn tegenstander? Het laatste dus. Toen het moment aangebroken was dat Matthijs een schijf wilde oppeuzelen, liet Roland dit rustig gebeuren waarna hij werkte naar een fraaie damvangst en ergo winst.

Gerard Bruins verdedigde zijn eerste plaats op de topscorerslijst van MTB 2 met verve tegen Nico Rosink. Na een gelijkopgaande strijd leek hij het in het eindspel moeilijk te krijgen maar Nico speelde dit waarschijnlijk niet op z'n sterkst waarna Gerard de remisehaven inglipte

Op het laatst was er geheel onverwachts toch nog een verliespartij. Nicole de Vries speelde een uitstekende partij tegen Frank Krijnen. Zij bracht hem aan het wankelen maar deelde niet de finale slag uit. Erger nog, zij zette de zaak zo open dat Frank alsnog wist te winnen. Nicole, niet getreurd, jij speelde goed, je hebt ervoor geknokt. Blijf vertrouwen houden in jezelf, het team heeft dat vertrouwen in jou, het komt allemaal wel weer goed.

Na deze 12-8 overwinning wil het team nog graag een plaatsje op de ranglijst stijgen door Damkring Emmeloord in de laatste wedstrijd te verslaan.