1,2,3,4 op het NK jeugdclubteams

Afgelopen zaterdag heeft de jeugd van de Hoogeveense Dam Club weer fantastisch gepresteerd op de NK clubteams voor jeugd in Ochten. We speelden met 4 teams mee en alle teams eindigden in de top van het klassement.

Het eerste pupillenteam zorgde ervoor dat we met een nationale titel terug gingen naar Hoogeveen. Het viertal Roland Kreeft, Renco Oostindjer, Wilmer Oostindjer en Bart Jan Kortleven hoefden alleen maar een remise toestaan aan Het Noorden Groningen. Naaste concurrent WSDV Wageningen bleef met een 5-3 nederlaag nog in het spoor maar alle overige partijen werden zeer overtuigend gewonnen.

1. Roland Kreeft 9-18
2. Renco Oostindjer 9-15
3. Wilmer Oostindjer 9-15
4. Bart Jan Kortleven 9-12

Het welpenteam begon erg stroef met een nederlaag en een gelijkspel maar hierna kwamen ze goed op dreef met zelfs een overtuigende zege op de latere kampioen Brainsport Eindhoven. Het resultaat van deze geweldige prestatie was een hele mooie tweede plaats.

1. Mart Slim 11-21
2. Siebe Kortleven 11-19
3. Sophie Blenkers 11-15
4. Lucas Kreeft 11-11

Het aspiranten/pupillenteam had hele zware concurrentie. Desondanks werd er erg goed gepresteerd. Alleen de teams van WSDV Wageningen en DC den Haag waren te goed voor hen.

1. Wouter Sosef 10-15
2. Nicole de Vries 10-10
3. Pascal Strijker 10-7

Het tweede pupillenteam deed het goed buitengewoon goed. In een kampioenschap van 13 teams behaalden ze een hele mooie vierde plaats. Hulde aan hen op de manier waarop zij streden.

1. Arthur Schep 9-13
2. Charell Schuller 9-13
3. Morris Everts 9-10
4. Nick Bolks 9-9

Het succes hebben we nog even gevierd met een etentje bij de McDonalds. Het smaakte deze keer wel heel erg lekker.

Foto's Marianne Veld