HDC 1 start het damseizoen overtuigend


> Lees verder

Huizum 2 geen partij voor het 2e team


> Lees verder

HDC 3 worstelt maar komt niet boven


> Lees verder

Nicole haalt 16e plek op WK


Dagverslag 8. Jan Ekke de Vries

Het WK zit erop. Met 8 punten uit 9 wedstrijden heeft Nicole een keurige 16e plaats bereikt op het WK. Nicole blikte vandaag met gemengde gevoelens terug. Met 22 deelnemers uit 12 landen waren de welpen meisjes in de breedte erg sterk bezet.  Ten opzichte van het EK, betekende vooral de deelname van de Mongoolse en Chinese meisjes een aanzienlijke versterking. Meedoen met wereldtop is dan al een prestatie van formaat. Tegelijkertijd beseft ze zich ook dat ze wel heel veel kansen in winnende stellingen onbenut heeft gelaten.  “Ik weet in ieder geval waaraan ik graag (met coach Zainal Palmans) wil werken. Het afmaken!”

In de slotronde speelde Nicole tegen de Litouwse Audra Stepanauskaite. Voor de verandering kwam Nicole nu een keer niet al heel snel heel goed te staan. Sterker: het was even spitsroeden lopen omdat verschillende gevaarlijke combinatieve wendingen dreigden.  Haar tegenstander nam een afwikkeling die leidde tot een grootscheepse decorwisseling op het bord, waarbij Nicole onbedoeld het initiatief volledig overnam.  Nicole bereikte een vrijwel gewonnen aanvalsstand toen haar tegenstander remise aanbood.  Met de veel gemiste kansen in het achterhoofd, de twijfel hoe de stand te verzilveren en de groeiende vermoeidheid van het toernooi besloot Nicole toch maar op het vredesvoorstel in te gaan.

Bij de jongste meisjes eiste de Russische Olga Balukova met overmacht de titel op.  De Nederlanders bereikten twee 4e plekken. Berke Yigitturk deed dat bij de jongens tot 10 jaar en Marco de Leeuw bij de jongens tot 13 jaar. Marco had in de slotronde nog uitzicht op het podium, maar moest daarvoor van zijn landgenoot Dirk Vet winnen. Met een puntendeling mocht Marco uiteindelijk niet mopperen.

In de belendende theaterzaal vond na afloop de prijsuitreiking en sluitingsceremonie plaats. Opnieuw perfect georganiseerd en geregisseerd met een mix van dans- en zangvoorstellen en lichtshows.  Alle deelnemers werden per groep naar voren geroepen, waarbij de top drie het podium beklommen. We hoorden twee maal het Russisch volkslied voor de beide jongste categorieën en tweemaal het Oekraïense volkslied voor de meisjes en jongens tot 13. 

Na afloop bezochten we samen de Wit Russische variant van de KFC.


Bron: damclubhoogeveen.nl

Datum: 2 november 2013