Damclash tussen routiniers en jong talent

NK Dammen Vrouwen in Hoogeveen


> Lees verder

Vincent dingt nog mee voor titel


Door Eva Houtjes & Zainal Palmans

RIJNSBURG - Na de derde dag van het NK Pupillen in Rijnsburg begint de kopgroep zich langzaam af te tekenen. Maar liefst 5 spelers gaan aan kop met 6 uit 4, direct gevolgd door nog 2 spelers met 5 punten. Jorne Huiting uit Doetinchem leidt de groep aan dankzij zijn weerstandspunten. Tweede is Bart Westerveld uit Assen en op een gedeeld derde plaats vinden we Vincent Houtjes, Dirk Vet en René Emmaneel.

Vincent trof in de ochtendronde Jeroen van den Brink. Deze speler doet al een aantal jaren mee met NK finales en wist Vincent vorig jaar af te troeven tijdens de halve finales in Wapenveld. Vincent had dus nog wel een appeltje met hem te schillen. Vincent kwam aanvallend uit de opening, zoals we van hem gewend zijn, maar Jeroen nam zelf ook een aanvallende houding aan, waardoor de partij vlammend verliep. Nadat Vincent zijn aanvallende voorpost afruilde, moest hij tegen de instabiele aanval van Jeroen spelen. Jeroen had een slechte winkelhaak en dat had Vincent meteen in de gaten. Een lange tijd hield Vincent het voordeel, maar in het middenspel maakte Vincent een beslissende fout waardoor Jeroen met een combinatief tactisch idee de remise binnen sleepte.

In de middagronde trof Vincent lijstaanvoerder Jorne Huiting. Vincent kwam gunstig uit de opening met enig tempivoordeel. Het plan van Vincent was druk te zetten op het centrum van zijn tegenstander, maar na een lelijke voortzetting waardoor Vincent een hoge hekstelling op het bord kreeg, verwaterde Vincent's voordeel. Jorne was er als de kippen bij om weer terug te vechten voor het middenspel. Doordat Vincent het centrum bleef bezetten, koos Jorne voor een moeilijk Podkova plan, die achteraf gezien weinig nut had. Vincent bleef maar de logische zetten spelen en kon in het middenspel groot voordeel halen middels een thematisch tijdelijk offer. Maar dit overzag hij waardoor beide toppers uiteindelijk puntendeling overeen kwamen.

Voor een dagverslag van Bart en Ilse klik hier


Bron: damclubhoogeveen.nl


Datum: 1 mei 2013