Koetse en Darwinkel aan leiding bij HDC


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Na twee wedstrijden hebben Johan Koetse en Cor Darwinkel de leiding genomen in de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club. Darwinkel stootte Erik Beuker van de troon na een regelmatige overwinning en Koetse won van Cees Boon. Koetse nam Boon aanvankelijk in een opsluiting maar Boon ontworstelde zich hieruit. Later in de partij ging het echter opnieuw mis voor Boon.

Nick Waterink profiteerde al vroeg in de partij van een foute positiezet van Mathijs Sprakel die vervolgens ook nog in een eenvoudige combinatie liep. Leon van der Lans was na een afwezigheid van zes jaar weer terug op de damclub. Dat het nog wel even wennen was, bleek in zijn partij tegen Johan Ottens. Lange tijd ging het gelijk op totdat hij een schijf verloor en even later nog een tweede. Een andere nieuweling, Martin Bosch, liet een goede partij zien tegen Jan Bazuin. Weliswaar stond hij onder lichte druk maar een grove fout van hem moest eraan te pas komen voor Bazuin om te winnen. Dit deed hij echter niet want ook hij ging zwaar de mist in; remise dus.

Roelof de Jonge gelukte het John Hauschild een aantal randschijven op te dringen waar hij dankbaar gebruik van maakte en daarmee de winst opeiste. Seijer Troost en Geert Kleine speelden een Hollandse opening waarbij Kleine het centrum vast in handen kreeg. In grote tijdnood deed Troost de verkeerde voortzetting en verloor. Gerard Bruins had geen mededogen met zijn pupil Tristan Blokzijl. Bewust liet hij toe dat Blokzijl ruiltjes nam om te vereenvoudigen maar tegelijkertijd kreeg hij het centrum stevig in handen en won overtuigend.

Alberto Waterink en Jan Zwiggelaar speelden een hele taaie partij waarbij de kemphanen elkaar weinig ruimte gaven. Na vier uur spelen eindigde de partij in een gelijkwaardige remise. Alexander Slot kreeg tegen Tjerk Helder al vroeg positievoordeel. Helder dacht met een ruil het tij nog te keren maar op de achterloop van Slot had hij geen weerwoord. Slot brak door naar dam en won gedecideerd.


Bron: Hoogeveensche Courant
Datum: 19-9-2012

Terug naar overzicht