Koplopers HDC maken geen fouten


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - In de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club hebben de koplopers geen fouten gemaakt. Zainal Palmans won van Cor Darwinkel en Nick Waterink bleef Hans van Gijssel de baas. Darwinkel startte met aanvallend spel tegen Palmans die dit tactisch tegenspeelde door op de andere vleugel te spelen. Darwinkel kwam in de problemen door een slechte schijvenverdeling. Een kamikaze-aanval van hem strafte Palmans combinatief af. Waterink speelde tegen van Gijssel een Roozenburg-aanval. Op een gegeven moment ging hij verder met een Partie Bonnard, een ingewikkeld spelsysteem. Van Gijssel wist niet de juiste zetten te vinden waardoor Waterink hem vast liet lopen. Een grote afruil werd zijn Waterloo.

Mathijs Sprakel komt weer opzetten. Tegenstander Jan Zwiggelaar kwam op de lange vleugel in de verdrukking en probeerde kansen te creŽren op de korte vleugel. Hij kwam een schijf achter en toen de tweede schijf verloren ging, was de strijd gestreden. Roelof de Jonge nam tegen Johan Koetse een voorpost maar door een misrekening kostte dit hem een schijf. Toen Koetse wilde oogsten, beging hij een zware blunder waardoor de Jonge toch nog wist te winnen. Cees Boon en Johan Ottens hielden elkaar de hele partij in evenwicht met remise als logisch resultaat.

Erik Beuker leek een punt te pakken tegen Leon van der Lans. Hij kwam op schijfwinst maar in het eindspel maakte hij een paar foutjes waardoor hij met lege handen bleef. Pascal Strijker ging lange tijd gelijk op met Alberto Waterink maar door een foutieve ruil kwam hij een schijf achter waarna Waterink hem geen kans meer gaf. Nicole de Vries speelde lange tijd een uitstekende partij tegen John Hauschild. Zij kwam een schijf voor maar bouwde haar korte vleugel niet goed op waardoor Hauschild kansen op doorbraak kreeg. Met een offer probeerde zij de kansen te keren maar met een ruil bleef er een stand van 3 tegen 1 over; een standaardremise.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 26 februaro 2014

Terug naar overzicht