Nicole de Vries start sterk in damcompetitie


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - Het 9-jarig damtalent van de Hoogeveense Dam Club, Nicole de Vries, heeft andermaal een fraaie prestatie neergelegd in de seniorencompetitie. Daarbij was het geluk wel enigszins aan haar kant want haar tegenstander Irene Stoppels miste een 2 om 3 ruil. Buiten dat speelde Nicole wel een hele sterke partij en toen Stoppels even niet oplette, maakte zij hier dankbaar gebruik van en speelde de partij strak uit. Zainal Palmans is de enige die een 100% score heeft. Tegen Johan Koetse won hij het gevecht om het centrum en creŽerde daarmee licht voordeel. Nadat hij een T-formatie kreeg, wist hij met een offer een doorbraakplan uit te voeren. Erik Beuker ging fanatiek uit de startblokken en forceerde schijfwinst tegen Alberto Waterink. In een lastig middenspel kwam Waterink met een forcing waar Beuker geen antwoord op had.

De partij tussen Jan Bazuin en Roelof de Jonge raakte niet uit zijn evenwicht. Ondanks verwoede pogingen van beide kanten bleef er steeds een gelijkwaardige stand over en werd remise overeen gekomen. Jan Zwiggelaar won van John Hauschild en Mathijs Sprakel van Martin Bosch. In deze partij ging het lang gelijk op totdat Bosch zich vergaloppeerde en een schijf achter kwam. Met sterk positiespel forceerde Sprakel de winst.

Ook de partij tussen Cees Boon en Hans van Gijssel ging lange tijd gelijk op. Toen van Gijssel in een soort verkapte Haarlemmer trapte, kwam er een heuse veldslag op het bord. Boon kwam een schijf voor en wikkelde dit bekwaam af naar winst. De partij tussen Gerard Bruins en Alexander Slot stond volledig in het teken van de aanval op een vooruitgeschoven schijf. Slot had een aanvaller meer dan Bruins kon verdedigen maar door een sterk centrum wist Bruins het nadeel te compenseren. Het eindspel werd nog verrassend spannend. In een 3 om 3 stand deed Bruins de juiste zet zonder de gevaren op te merken.

In de jeugdklasse nam Lisa Scholtens de koppositie alleen in handen door te winnen van medekoploper Christian Otten. Bijna had Christian ook zijn tweede partij verloren tegen Stef Schep maar met een prima inzet sleepte hij een punt uit het vuur. Pascal Strijker is degene die Lisa op de hielen zit en de verwachting is dat zij beiden om het kampioenschap zullen strijden.

 

 


Bron: Hoogeveensche Courant
Datum: 17 september 2013

Terug naar overzicht