HDC´ers succesvol op PK sneldammen


Hoogeveensche courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - Het Drentse kampioenschap sneldammen is voor menig HDC'er succesvol verlopen. Maar liefst vier spelers wisten zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap.

In de categorie senioren B speelde Alexander Slot een heel sterk toernooi met fraaie prestaties tegen enige topspelers. Helaas bleef het resultaat uit tegen een paar mindere spelers waardoor hij als tweede eindigde achter Dennie van Dijk. Deze had zich reeds geplaatst via Friesland zodat er voor Slot een plaats namens Drenthe overbleef.

In de C-categorie moest Alberto Waterink alleen Leo Melonie voor laten gaan. Deze zag echter af van deelname zodat ook Waterink mee kan doen. Zoon Nick Waterink speelde een geweldig toernooi en eindigde tussen de toppers op een fraaie derde plaats. Uiteraard was dit voldoende om als beste aspirant naam het NK te gaan.

Welpenkampioen werd Nicole de Vries. Met haar 9 jaar snoepte ze al menig senior een puntje af. Voor haar daagt een grote toekomst. In de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club deed Jan Zwiggelaar opnieuw van zich spreken door Alexander Slot op remise te houden. Slot nam het centrum in bezit waar Zwiggelaar een omsingeling tegenover stelde. In het middenspel maakte Slot een foutje wat hem op schijfverlies kwam. Zwiggelaar deed vervolgens niet de sterkste zetten waardoor Slot kon ontsnappen en de remise pakte. Alberto Waterink zette Arie Peeks flink onder druk maar verder dan een 1 om 3 kwam hij niet. Normaal is dit remise maar Waterink probeerde nog een paar geniepigheden uit waar Peeks nog intuinde.

De jongste, Nick Waterink, tegen de oudste, John Hauschild, was een partij waarbij de jeugd vanuit het begin de overhand had en vrij simpel de winst naar zich toetrok. Erik Beuker speelde een sterke opening tegen Roelof de Jonge. Hij kwam een schijf voor maar de Jonge kwam sterk terug. In het eindspel kwam hij iets tekort om remise te kunnen maken. Maryin Bosch en Mathijs Sprakel speelden een gelijkwaardige partij met een logische 1-1 als eindstand. Tjerk Helder maakte het Cees Boon behoorlijk moeilijk. Hoewel de lange vleugel van Helder opgesloten was, kon Boon hier vooreerst geen voordeel uit halen. Hij moest steeds oppassen voor verraderlijke slagzetjes. Uiteindelijk moest hij de opsluiting verbreken waarna Boon toch nog eenvoudig won.

Op dit moment worden er diverse nationale kampioenschappen jeugd gespeeld. Het kersverse lid Rick Hakvoort doet het voorlopig prima op het NK junioren in Westerhaar. Na 2 ronden staat hij tweede met 2 uit 3. Ook Vincent Houtjes gaat geweldig goed. In Rijnsburg speelt hij het NK pupillen en na twee rondes staat hij fraai bovenaan met 4 uit 2. Komende zaterdag speelt Nicole de Vries in Lunteren voor het NK welpen meisjes. Ook haar dichten we grote kansen toe.


Bron: Hoogeveensche courantDatum: 30 april 2012

Terug naar overzicht