Alberto Waterink houdt Jan Bazuin op remise


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - In de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club begint Alberto Waterink steeds meer gevaar te worden voor de gevestigde orde. Deze keer was er het zware gevecht tussen de veelvoudig kampioen van Zuidwolde, Jan Bazuin. Bazuin leek aan het eind de beste papieren te hebben maar Waterink vond de juiste weg naar remise. Cees Boon toonde aanvankelijk weinig respect voor koploper Zainal Palmans. Beiden bestookten elkaar met een Ghestem-doorstoot. In het middenspel werden de doorstoten vakkundig gehalveerd waarbij Palmans in het voordeel kwam. Uiteindelijk won Palmans met een lichte combinatie. John Hauschild ging er tegen één van de toppers, Alexander Slot, weer eens goed voor zitten. Hij hield de stand lange tijd goed in evenwicht totdat Slot hem verraste met een fraaie damcombinatie. De dam verdween weer van het bord maar Slot hield wel schijfwinst over. Slot nam vervolgens nog een tweede combinatie en ook deze dam verdween van het bord maar er bleef een overmachtseindspel voor Slot over.

Jan Zwiggelaar verraste Arie Peeks met een damcombinatie waarna de strijd beslist was. Seijer Troost nam Tjerk Helder direct in de korte vleugel opsluiting waaruit een damcombinatie volgde en Helder kreeg geen kans meer. Mathijs Sprakel had weinig moeite met Erik Beuker en Gerard Bruins was snel klaar met Martin Bosch. In een ogenschijnlijk rustige opening werd Bosch verrast met een lichte combinatie.

Een kleine delegatie van de jeugd heeft afgelopen zaterdag in Leek tijdens het toernooi om de DDB-cup zich goed laten zien. Groep 2 werd een prooi voor Nicole de Vries en in groep 3 was Pascal Strijker de beste. Isis Waterink kwam ook dicht bij het podium maar kwam 1 punt tekort. In de onderlinge jeugdcompetitie was er vooral de strijd voor de derde plaats die van belang was. Hierin bleef Lisa Scholtens de meerdere boven Babethe Doldersum en zij maakt nu nde meeste aanspraak op de derde plaats. Pascal Strijker begint ook steeds sterker te dammen. Deze keer won hij sterk van Esad Yildirim.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 23 april 2013

Terug naar overzicht