Koplopers HDC maken geen fout


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - De top drie van de Hoogeveense Dam Club hebben hun voorsprong uitgebreid. Alle drie wonnen hun partijen tegen de naaste concurrenten. Zainal Palmans liet zich niet verrassen door een brutale opening van Roelof de Jonge. Hij schoof de partij rustig naar winst en liet de Jonge met lege handen achter. Alexander Slot kreeg een iets voordeligere stand op het bord tegen Johan Koetse. Toen deze probeerde de stand te fatsoeneren, liep hij in een damzet. Nick Waterink probeerde actief spel op het bord te krijgen. Dit lukte mede doordat Mathijs Sprakel veel te passief speelde. Met een forcing trok hij de partij naar zich toe.

Jan Bazuin won simpel van Tjerk Helder. Vanaf de opening werd hij teruggedrongen en Bazuin maakte de partij kordaat af.  Erik Beuker kwam tegen Cees Boon door een slagwending een schijf achter. Verderop in de partij kwam er nogmaals een grote slagwending op het bord. Toen Boon ook nog een dam haalde, geloofde Beuker het verder wel. John Hauschild en Carlijn Aalbregtse speelden een rustige partij met over en weer licht voordeel. Toen Hauschild een schijf offerde om door te breken, werd de vrede getekend.  Seijer Troost en Martin Bosch speelden een Keller-opening waarbij de korte vleugel van Bosch werd opgesloten. Toen de opsluiting verbroken werd, was de muziek uit de stand, remise. Jan Zwiggelaar en Geert Kleine bleven aanvankelijk ver van elkaar staan. Pas in een 10 om 10 stand werd het spannend. Kleine nam een voorpost maar deze was erg moeilijk te verdedigen. Toch lukte het hem door veel rekenwerk deze schijf te behouden. De partij sloeg om in zijn voordeel toen Zwiggelaar verzuimde een ruil te nemen. Alberto Waterink en Leon van der Lans speelden een rustige en geduldige partij. Toen van der Lans verzuimde zijn lange vleugel te ontwikkelen, forceerde Waterink een  doorbraak en daarmee de winst.

De jeugd streed fanatiek voor de punten met als belangrijkste resultaat de winst van nummer drie, Babethe Doldersum, op de nummer twee, Pascal Strijker.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 17 april 2013

Terug naar overzicht