Koplopers verstevigen kopposities


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - Met de uitslagen van afgelopen week is het wel duidelijk wie het erepodium van de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club zullen betreden. Koploper Zainal Palmans had het moeilijk met Johan Koetse. Beiden kozen voor een Ghestem-doorstoot en lange tijd bleef de strijd in evenwicht. In het eindspel trapte Koetse in een thematiche truc en verloor alsnog. Alexander Slot had veel minder moeite met Roelof de Jonge. Al in de opening kwam de Jonge moeilijk te staan en verloor een schijf. Toen hij deze wilde terugveroveren verraste Slot hem met een damzet. Gerard Bruins ging volop in de aanval tegen Nick Waterink. Het risicovolle spel van hem moest hij bekopen met een fraaie forcing. De schijfachterstand zag hij niet weer terug en verloor.

De partij tussen John Hauschild en Tjerk Helder ging lange tijd gelijk op. Met een plakker kwam Helder nog wel op dam maar meer dan remise zat er niet in.  Cees Boon probeerde Arie Peeks met slagzetjes te verrassen. In het middenspel kwam Boon een schijf voor en door vereenvoudigingen kon hij de winst op zijn konto bijschrijven. Leon van der Lans verraste Erk Beuker met een doorbraak naar dam. Deze werd afgenomen ten koste van 2 schijven. Beiden kwamen nog wel op dam maar de dam van Beuker verdween weer snel van het bord waarna van der Lans met de overwinning naar huis ging. Johan Ottens zette Jan Zwiggelaar helemaal vast en kwam gewonnen te staan maar de sluwe vos Zwiggelaar peuterde toch een remise uit de stand. Geert Kleine kwam tegen Jan Bazuin al snel moeilijk te staan in een klassieke stand. Met een twee om drie kwam hij op schijfwinst en na nog een draai om de oren gaf Kleine op. Alberto Waterink en Tristan Blokzijl braken hun partij af in een gelijkwaardige stand.

Bij de jeugd bleef alles bij het oude. Nicole de Vries was opnieuw heer en meester en ook Pascal Strijker liet zich de kaas niet van het brood eten. De strijd om de derde plaats blijft nog wel spannend tussen Babethe Doldersum en Lisa Scholtens.


Bron: www.damclubhoogeveen.nl

Datum: 12 april 2013

Terug naar overzicht