Martin Bosch damt verrassend sterk


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - In de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club heeft Martin Bosch opnieuw voor een verrassing gezorgd. Nadat hij eerder clubkampioen Nick Waterink op remise hield, lukte het hem deze keer tegen Alexander Slot. Nadat Slot beter uit de opening kwam, moest hij noodgedwongen het riskante veld 22 bezetten hetgeen hem schijfverlies opleverde. Slot forceerde alsnog remise door een vrij dure combinatie te nemen. Met twee schijven die naar de damlijn gingen, kwam hij met de schrik vrij. Zainal Palmans consolideerde zijn leiding door te winnen van Jan Bazuin. Hij kreeg in de opening terreinvoordeel maar Bazuin had zijn kanon nog staan. Palmans won toen Bazuin de verkeerde zettenvolgorde koos. Nick Waterink kende een moeizame start tegen Cees Boon door een zwakke korte vleugel opbouw. De klasse van Waterink kwam naarmate de partij vorderde steeds meer naar voren en uiteindelijk won hij nog redelijk eenvoudig. Alberto Waterink en Cor Darwinkel leverden een spannende partij. Nadat Waterink een schijf offerde, kantelde de partij en won Darwinkel overtuigend. Tristan Blokzijl was nog niet vergeten hoe de Haarlemmer gespeeld moet worden. Toen zijn tegenstander Johan Ottens even niet oplette, was hij er als de kippen bij de partij naar zijn hand te zetten. Erik Beuker zat zeer geconcentreerd achter het bord tegen Gerard Bruins. Lange tijd hield hij gelijke tred maar tegen het einde sloeg de grotere ervaring van Bruins door. Leon van der Lans maakte in de aanvang van de partij al een blunder waar tegenstander Arie Peeks goed van profiteerde. Tjerk Helder en John Hauschild speelden een gelijkwaardige partij met remise als verwachte uitslag.

In de jeugdklasse kan het een spannende strijd worden voor de tweede en derde plaats. Nicole de Vries rekende af met naaste concurrent Pascal Strijker waardoor Babethe Doldersum en Lisa Scholtens dicht in de buurt komen bij Pascal. Ook Stef Schep ligt nog op de loer.

In de provinciale tweede klasse leed HDC 3 een gevoelige nederlaag tegen Vries 1. Johan Koetse speelde de Roozenburg-opening foutief en kon al vrij snel opgeven. Hans van Gijssel trok de partijen weer op gelijke hoogte na een damzetje maar zowel Jan Zwiggelaar als Seijer Troost moesten in hun tegenstander de meerdere erkennen; eindstand 2-6.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 27 februari 2013

Terug naar overzicht