Dammers HDC spelen boeiende partijen


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Hoogeveen - In de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club werd er felle strijd geleverd. Met name in de partij tussen Jan Bazuin en Cees Boon werd fanatiek gestreden om de punten. Bazuin had aanvankelijk een veel betere stand met een sterk centrum en tempovoordeel maar hij overzag een drie om drie waardoor hij verplicht was een schijf te offeren. Boon had een gewonnen eindspel op het bord maar Bazuin peuterde er toch nog een remise uit. Dit lukte Jan Zwiggelaar niet tegen Gerard Bruins. Deze zette Zwiggelaar aan beide vleugels vast en forceerde hiermee schijfwinst. Zwiggelaar had echter veel compensatie doordat hij het centrum in bezit had. Bruins ging het eindspel in met ieder een doorbraak naar dam maar wel met drie schijven voorsprong. Door de kromme opstelling van zijn schijven moest hij tot het uiterste gaan om de winst op te strijken. De op papier topontmoeting tussen Nick Waterink en Alexander Slot werd een rustige partij zonder veel spanningen. Slot kreeg nog wel een voordelig eindspel maar dit was niet voldoende om de winst op te strijken. De partij tussen Tjerk Helder en Alberto Waterink verliep aanvankelijk gelijkwaardig maar in het eindspel raakte Helder het spoor bijster waarna Waterink de winst binnen haalde. Geert Kleine gooide tegen Tristan Blokzijl zijn schijven ver naar voren waar deze het moeilijk mee had. Blokzijl verzuimde in het eindspel de ver opgedrongen schijven af te ruilen waarna hij met een eenvoudig zetje een schijf achterkwam en het verder wel kon vergeten. Seijer Troost zit de laatste weken in een dipje. Tegen Mathijs Sprakel liep hij in een combinatie die hem twee schijven verlies opleverde waarna het vechten tegen de bierkaai was. In de partij tussen Martin Bosch en Roelof de Jonge nam Bosch het centrum en de Jonge de vleugels. Toen Bosch zijn verloren schijf wilde terugwinnen, gaf hij de Jonge de kans door te breken op de andere vleugel. De Jonge liet hem vervolgens kansloos. John Hauschild bleef de meerdere over Erik Beuker.

Bij de jeugd is de najaarscompetitie hoegenaamd beslist. Met nog één speelronde te gaan heeft Lisa Scholtens de derde podiumplaats stevig in handen. Deze avond won zij haar beide partijen en de concurrenten morsten punten. Er was ook een hele sterke avond voor Kevin Nijland; ook hij bleef twee keer aan de goede kant van de score.

Volgende week maandag is de laatste clubavond van het jaar waarna op maandagavond 7 januari de degens weer gekruist kunnen worden.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 13 december 2012

Terug naar overzicht