Jeugd HDC sterk in opmars


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

De jeugdspelers bij de Hoogeveense Dam Club laten zich steeds nadrukkelijker zien. Nick Waterink had zich vorig jaar al gepresenteerd als clubkampioen,  nu lijkt Tristan Blokzijl ook al op weg zich in de kop te spelen. Tegen Johan Koetse, oud-clubkampioen en nog steeds één van de besten, speelde hij een puike partij. Geen moment was te zien dat hij de mindere was. Door het late uur moest de partij afgebroken worden maar de resterende 6 om 6 stand biedt hem prima perspectief de partij naar zich toe te trekken. Nick Waterink had geen enkele moeite met Gerard Bruins die door deze nederlaag zijn koppositie is kwijtgeraakt aan Alexander Slot. Al in de opening forceerde Waterink schijfwinst en speelde daarna de partij professioneel naar winst. Achteraf gezien had Bruins een betere voortzetting gehad maar beiden overzagen dit. Hetzelfde gebeurde in de partij tussen Roelof de Jonge en Alexander Slot. Slot wilde een schijf winnen maar in plaats van winst zou de partijgang schijfverlies moeten opleveren. Ook hier hadden beiden last van damblindheid. Slot won de schijf, forceerde vervolgens nog een tweede schijfwinst waarna de Jonge kon opgeven. Cees Boon had het aanvankelijk moeilijk tegen Tjerk Helder in een partij waar weinig schijven van het bord gingen. Een paar mindere zetten van Helder deed de partij keren. Boon nam een doorbraakpoging die Helder verhinderde met een offer. Na een foutieve afruil kwam Helder een tweede schijf achter en kon zijn schijven in het doosje doen. Cor Darwinkel kon ook weer eens 2 punten aan zijn totaal toevoegen. De partij tegen Seijer Troost verliep volgens klassieke banen. Een sterk centrum van Darwinkel bracht Troost aan het wankelen en na een twee om twee naar dam was het gebeurd met de koopman. Leon van der Lans speelde tegen Alberto Waterink een behoedzame partij maar moest door een misrekening schijfverlies toestaan. Dit schijfverlies kon hij niet meer goedmaken. De partij tussen de oudgedienden Jan Zwiggelaar en John Hauschild besliste de eerste in zijn voordeel en Jan Bazuin was te sterk voor Arie Peeks. Tenslotte won Martin Bosch van Erik Beuker.

De jeugd speelde een Sinterklaastoernooi maar waren niet van plan elkaar iets weg te geven. Voor de grootste verrassing zorgde Babethe Doldersum door Nicole de Vries op remise te houden. Nicole trok het toernooi naar zich toe door in de laatste ronde te winnen van Pascal Strijker die tot op dat moment alle partijen gewonnen had.

Aanstaande zaterdag wordt in de nationale competitie  de laatste ronde voor de winterstop gespeeld. MTB 1 moet zien haar hoge klassering, 2e plaats, vast te houden in de uitwedstrijd tegen het Noorden uit Groningen terwijl MTB 2 in de heksenketel van Hijken aantreed tegen Hijken DTC 3. Tegelijkertijd worden in de Dorpshoeve te Hijken de wedstrijden gespeeld van Hijken DTC 1 en 2, beide teams zijn volop in de race voor het kampioenschap. Het belooft een waar spektakelstuk te worden. Liefhebbers zijn van harte welkom, zaterdag 8 december vanaf ca. 15.00 uur.

Hijken staat ook van 16 tot en met 22 december volop in de schijnwerpers. In deze week worden er de wereldkampioenschappen voor junioren en aspiranten gehouden. HDC'er Nick Waterink heeft een keuzeplaats gekregen bij de aspiranten. We zijn heel benieuwd hoe deze pupil zich staande zal weten te houden in het sterke deelnemersveld van de aspiranten.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 4 december 2012

Terug naar overzicht