Alexander Slot levert topprestatie


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

In de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club heeft Alexander Slot vriend en vijand verrast met een overwinning op Zainal Palmans. Het ratingverschil van bijna 300 punten was in de partij niet zichtbaar. Palmans zette een naamloos skelet op het bord wat Slot tegenspeelde met goed positiespel. Door een vastloopvariant trok hij de winst naar zich toe. Nick Waterink profiteerde van de zwakke binding van de schijven van Geert Kleine. Hij forceerde schijfwinst en daarna partijwinst. Erik Beuker had de winst voor het grijpen tegen Alberto Waterink. Deze vergiste zich schromelijk door een 1 om 3 naar dam toe te laten. Beuker kon de weelde echter niet verdragen en blunderde op zijn beurt waarna Waterink met de schrik vrij kwam. Mathijs Sprakel speelde tegen Cees Boon een slechte opening. Toen hij ook nog een zetje miste, kwam hij een schijf achter en kon het verder wel vergeten.

Cor Darwinkel nam een leuke dam tegen Johan Ottens maar deze leverde niet meer op dan een gelijke stand. Beiden maakten verder geen fout meer en remiseerden. Gerard Bruins kwam met een flankaanval tegen Johan Koetse. Deze dacht een schijf te kunnen winnen door consequent achter een schijf te lopen maar Bruins had een goede verdediging. Verder op in de partij forceerde Bruins schijfwinst maar ook Koetse liep door naar dam waarna beide kemphanen het wel geloofden en elkaar de hand schudden. Tristan Blokzijl had alle geluk van de wereld tegen Jan Zwiggelaar. Deze had schijfwinst afgedwongen en de stand van Blokzijl in tweeŽn gespleten. Ten gevolge van zijn slecht gezichtsvermogen blunderde hij en ging Blokzijl alsnog met de volle winst naar huis.

In de jeugdklasse blijven Nicole de Vries en Pascal Strijker winnen en de eerste twee plaatsen zijn ongetwijfeld voor hen. De strijd om de derde plaats blijft wel spannend. Lisa Scholtens voelt de hete adem in de nek van Babethe Doldersum en Samantha Zantingh. Opvallend in deze ronde was het verlies dat Lisa leed tegen Kevin Nijland. Nieuweling Stef Schep wist zijn eerste overwinning binnen te halen. Het lijkt dat hij, maar ook zus Lisa, sterke aanwinsten zijn voor de jeugdafdeling van de Hoogeveense Dam Club.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 27 november 2012

Terug naar overzicht