Prima start derde team HDC


Hoogeveensche Courant, Hans van Gijssel

Hoogeveen – Het derde team van de Hoogeveense Dam Club speelde gisteravond de eerste wedstrijd uit tegen de Denkers uit Diever/Dwingeloo en keerde tevreden huiswaarts met een 6 - 2 overwinning.

Het "bejaarde" team, met een gemiddelde leeftijd van ruim 70+ ging voortvarend van start. Binnen een uur stonden zowel Johan Koetse als Jan Zwiggelaar een schijf voor, maar het was Hans van Gijssel die als eerste de twee punten binnenhaalde. Tegenstander Otten kwam met een paar voorposten welke Van Gijssel probeerde te isoleren om schijfwinst te creëren maar Otten wist onheil te voorkomen met een dubbele ruil waarna beiden met elk elf schijven opnieuw met hun opbouw konden beginnen. Van Gijssel bouwde een lokzet in zijn stelling op en nadat Otten in de val was gelokt met vermeende schijfwinst volgde er een damcombinatie. Hierna had Van Gijssel het niet echt moeilijk meer.

Koetse kwam op de twintigste zet op voorsprong middels een drie om vier en hij deed het verder rustig aan. Tegen de tijdnoodfase kwam Wuffen vast te zitten en hij moest opnieuw een schijf offeren. Na nog een aantal zetten gooide hij de handdoek in de ring.

Seijer Troost en zijn tegenstander Veenhuis deden niet voor elkaar onder. De partij bleef vrijwel de hele avond in evenwicht. In een vijf om vijf werd het nog even spannend. Veenhuis moest gedwongen een schijf offeren maar kreeg hiermee wel een vrije doorloop. Troost, op zijn beurt, moest eveneens offeren voor een doorbraak waarna er uiteindelijk een nadelige één om drie voor Troost ontstond. Veenhuis was de beroerdste niet, hij bood gelijk remise aan.

Het wachten was nu nog op Zwiggelaar, op schijfwinst gekomen door vermeende twee om twee ruil van Klaassen die werd gevolgd met een één om twee. Klaassen verdedigde zich bekwaam. Waar Zwiggelaar precies de winst liet lopen is niet precies te achterhalen maar een feit is dat beiden een doorbraak konden nemen en dat betekende uiteindelijk remise.

Uitslag Diever/Dwingeloo - HDC 3

G. Wuffen - J. Koetse               0 - 2

J. Klaassen - J. Zwiggelaar        1 - 1

J. Otten - J. van Gijssel             0 - 2

R. Veenhuis - S. Troost             1 - 1

Totale uitslag                          2 - 6

Morgen is de vijfde ronde van de tientallen met voor beide MTB-teams een thuiswedstrijd in het Knooppunt. MTB 1, medekoploper, ontvangt 020 uit Amsterdam dat in de middenmoot vertoeft. Ongewis is welke kant het op gaat. MTB 2 ontvangt Hartholt Olie uit Heino. Beide teams doen het vooralsnog minder dan het vorig seizoen. Tussen half vier en vier uur vallen de meeste beslissingen. Iedereen is welkom om te komen kijken.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 9 november 2012


Terug naar overzicht