Degradatiezorgen voor Slot en Bruins


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

Met nog twee ronden te gaan voor het Drentse kampioenschap dammen in de hoofdklasse  blijven Alexander Slot en Gerard Bruins de laatste en voorlaatste plaats innemen. In de zevende ronde kwamen beiden heel ver voor de broodnodige overwinning. Alexander Slot legde Jaap Knipper uit Meppel het vuur aan de schenen maar de finale klap wist hij niet te geven. Hetzelfde overkwam Gerard Bruins tegen Wim Koopman uit Hijken. Koopman plaatste in het middenspel een offer met de bedoeling achter twee schijven te lopen. Toen hij het offer gedaan had, bleek de achterloop echter niet te kunnen. Bruins kwam gewonnen te staan maar wist dit voordeel niet uit te buiten. Koopman kwam sterk terug, veroverde zijn schijf terug en drong Bruins in het defensief. Met een zetje van Weiss redde Bruins zich waarna Koopman de remise moest zoeken. Met wederom een offer sleepte hij de remise uit het vuur. Alex van Prinsenbeek won ook deze ronde en gaat fier aan de leiding. Nick Waterink kwam een punt verder achterop door remise te spelen tegen Meint de Vries in een partij waarin het lang onduidelijk was wie beter stond.

In de eerste klasse speelden Bé Brakels en Jan Bazuin remise waarmee beiden nog goede kansen hebben op de eerste plaats. Alberto Waterink blijft de rode lantaarn dragen. Zijn partij tegen Roelof Tiegelaar zag er goed uit maar de grotere routine van Tiegelaar gaf de doorslag.

In de onderlinge competitie ontfutselde Johan Koetse een punt van Marcel Corba en was John Hauschild te sterk voor Erik Beuker. De mensen in vorm, Johan Ottens en Jan Zwiggelaar deden opnieuw van zich spreken. Bij de partij tussen Cees Boon en Johan Ottens was het niet zozeer de prestatie van Ottens dan wel het drama waarmee Boon speelde. Zwiggelaar verraste de op papier sterkere Mathijs Sprakel. Deze wilde een schijf op het kerkhofveld aanvallen maar kreeg een combinatie om de oren en kon opgeven. Tjerk Helder en Arie Peeks speelden een gelijkwaardige partij waarin het evenwicht niet verbroken werd. Cor Darwinkel en Geert Kleine namen beiden veel risico door het kerkhofveld te bezetten. Kleine maakte een misrekening en daar profiteerde Darwinkel dankbaar van.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: 23 oktober 2012

Terug naar overzicht