Johan Ottens op weg naar de top bij HDC


Hoogeveensche Courant, Gerard Bruins

In de onderlinge competitie van de Hoogeveense Dam Club is Johan Ottens sterk uit de startblokken gekomen; met zeven punten uit vier wedstrijden is hij terug te vinden in de top van de ranglijst. Deze keer moest Jan Zwiggelaar er aan geloven. Hij zette Zwiggelaar vast en die moest noodgedwongen offeren maar kon zich niet loswurmen en verloor. Tristan Blokzijl was tegen Cees Boon niet goed bij de les. Reeds op de tiende zet nam hij een verkeerde afruil en even later kwam er een damzet achteraan. Arie Peeks wist te winnen van Erik Beuker en Martin Bosch deed hetzelfde tegen John Hauschild. Leon van der Lans deed het aanvankelijk uitstekend tegen Tjerk Helder. Hij kwam een schijf voor en hield een goede positie over. Helaas trapte hij in een twee om drie waarna Helder het karwei professioneel afmaakte. Johan Koetse behield zijn koppositie door te winnen van Roelof de Jonge. Na een vlakke opening kreeg Koetse de lange vleugel van de Jonge onder controle. Ook de korte vleugel was krachteloos geworden waardoor Koetse groot voordeel kreeg waar hij wel raad mee wist.

In de jeugdklasse viel vooral het sterke spel van Lisa Scholtens op. Dankzij twee winstpartijen is zij de topdrie binnengekomen. Nicole de Vries blijft winnen en lijkt probleemloos haar tweede clubkampioenschap te behalen. Kevin Nijland proefde ook weer eens het genoegen van winnen.

In de hoofdklasse van het provinciaal kampioenschap blijft Nick Waterink het goed doen. Hij had de taaie Jaap Knipper als tegenstander. Met gedegen spel wist hij een gewonnen eindspel op het bord te krijgen.  Alexander Slot blijft na verlies tegen Rik Smit de rode lantaarn dragen terwijl Meint de Vries na winst op Wim Koopman in de middenmoot is beland. Gerard Bruins speelde een hele spannende pot tegen Gerwin Kolkman. In wederzijdse hevige tijdnood werd de vrede getekend.

In de eerste klasse is het dringen geblazen aan de top. Bé Brakels leek hieruit weg te vallen maar wist met hangen en wurgen nog net te remiseren met Roelof Tiegelaar. Ook Mathijs Sprakel had een zware avond. Hij kwam verloren te staan tegen Wout van Geest maar diens tijdnood was zijn geluk. Jan Bazuin schaarde zich met een eenvoudige winst op Geert Bloemberg bij de top en hetzelfde deed Henk Pruim ten opzichte van Alberto Waterink.

Aanstaande zaterdag spelen beide MTB-teams een thuiswedstrijd in de nationale competitie. MTB 1, uitkomend in de landelijke hoofdklasse, heeft in DUO Doetinchem een hele zware kluif terwijl MTB 2, uitkomend in de tweede klasse, tegen DC Deventer ook zwaar aan de bak moet. De wedstrijden worden gespeeld in het Knooppunt aan de Jan Dekkerstraat. Publiek is van harte welkom. De meeste beslissingen vallen tussen drie en vier.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: woensdag 10 oktober 2012

Terug naar overzicht