Jan Zwiggelaar is bij HDC bezig aan een comeback


Hoogeveensche Cournat, Gerard Bruins

Jan Zwiggelaar is bij de Hoogeveense Dam Club bezig aan een sterk seizoen. Na vele jaren niet gedamd te hebben, is hij een paar jaar geleden weer begonnen. Hij begint zijn oude vorm, ondanks zijn visuele handicap,  weer terug te krijgen en mengt zich momenteel in de top van de ranglijst. Deze keer strafte hij een fout van Cees Boon resoluut af. Marcel Corba had weinig problemen met Irene Stoppels. Vanuit de Roozenburgvariant dacht zij een scherpere zet te kunnen spelen maar Corba kon achter een schijf lopen waarbij hij of dam kreeg of twee schijven voorkwam. Ook Johan Ottens is bezig met een goed seizoen. Tegen John Hauschild had hij weinig problemen. Middels een ruil brak hij door de korte vleugel van Hauschild en won overtuigend. Roelof de Jonge was te veel bezig de lange vleugel van Gerard Bruins uit te dunnen maar overzag dat deze schijfwinst kon behalen. Bruins nam vervolgens een grote afruil met bij goed spel remise voor de Jonge. Hij zag de oplossing niet en verloor.

Arie Peeks en Carlijn Aalbregtse gingen lange tijd gelijk op maar in het eindspel ging het fout voor Aalbregtse. Een foutje van haar werd resoluut afgestraft door Peeks. De koplopers Cor Darwinkel en Johan Koetse speelden een rustige maar ook spannende opening waarbij de strijd om het centrum centraal stond. Er kwamen voor beiden kansen maar beiden wisten niet de juiste voorgang te vinden met als resultaat remise. Martin Bosch en Mathijs Sprakel speelden een partij waarbij het evenwicht niet echt verbroken werd. Op het eind had Bosch licht overwicht maar dit was bij lange na niet voldoende voor de overwinning.

Tristan Blokzijl ging tegen Alberto Waterink volop voor de winst. Deze moest alle zeilen bijzetten, kwam ook een schijf achter maar na wederzijdse doorbraak naar dam werd de vrede getekend. Tjerk Helder gaf Jan Bazuin lange tijd goed partij maar tegen het einde maakte hij wat foutjes waar Bazuin goed van profiteerde.

Nick Waterink speelde een inhaalpartij voor het Drents kampioenschap tegen Wim Koopman uit Hijken. Lange tijd leek Waterink een voordelige stand te hebben maar in het verloop van de partij verwaterde dit en hij moest nog vechten voor de remise.

In de jeugdklasse verloor Nicole de Vries haar eerste puntje. Als Lisa Scholtens iets meer tijd gebruikt zou hebben, hadden het er ook twee kunnen zijn. Samantha Zanting rukt steeds verder op op de ranglijst. Deze keer won zij overtuigend van Babethe Doldersum.


Bron: Hoogeveensche Courant

Datum: dinsdag 2 oktober 2012

Terug naar overzicht